Vi söker nu en HR-ansvarig som vill arbeta brett med HR-stöd nära verksamhet, ledning och medarbetare i en mindre organisation, och bidra till myndighetens utveckling. Tjänsten är placerad i staben, vår administrativa avdelning, där de interna stödfunktionerna är samlade.

Om rollen

Vi erbjuder en spännande och omväxlande tjänst för dig som vill arbeta brett inom HR. Som HR-ansvarig ansvarar du för myndighetens frågor inom personalområdet och du arbetar med både operativa och strategiska frågor. Du planerar, driver och utvecklar processerna inom området, bl.a. när det gäller kompetensförsörjning och kompetensut­veckling, rekrytering, lönesättning och arbetsmiljö. Du arbetar också med att utveckla ledar- och medarbetarskapet på myndigheten och du stödjer cheferna i alla typer av personalfrågor. Du är myndighetens kontaktperson gentemot Arbetsgivar­verket och företagshälso­vården och ansvarar för kontakterna med de fackliga organisationerna. Du ansvarar vidare för statistik, återrapportering i årsredovisningen samt inköp inom HR-området, liksom för viss administration av löner och tidrapportering. Arbetet utförs i nära samarbete med stabschefen,  generaldirektören, andra ansvarigfunktioner i staben, samt övriga chefer och medarbetare i verksamheten.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor eller annan likvärdig utbildning. Du har en gedigen och bred erfarenhet av både strategiskt och operativt HR-arbete inom statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet. Som HR-ansvarig behöver du ha

  • erfarenhet av strategiskt HR-arbete i samarbete med ledningsgrupp
  • erfarenhet av att stödja chefer i olika personalfrågor
  • god kännedom om arbetsrätt och regelverk som gäller för statliga myndigheter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och drivkrafter. Rollen som HR-ansvarig kräver förmåga att växla mellan frågor med olika komplexitet och att självständigt kunna driva HR-arbetet genom ledningsgruppen och cheferna. Som person är du självgående och strukturerad och du samarbetar effektivt med andra. Du är skicklig på att bygga goda relationer och att skapa förtroende och engagemang. Du är nyfiken och drivs av att vara en kunskapsresurs för andra och ser vinsterna med att dela med dig av kunskaper och information för att nå gemensamma mål. Du är trygg i dig själv, har hög integritet och gott omdöme och du kan hantera känsliga situationer på ett lugnt och metodiskt sätt. Du är prestigelös och trivs med att arbeta med en stor bredd av frågor.

Vad kan vi erbjuda?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med frågor som berör alla – vi arbetar med att ta fram policyrelevanta beslutsunderlag kring några av framtidens viktigaste välfärdsfrågor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, och avser heltid.

Organisatoriskt rapporterar du till stabschefen/chefsjuristen. Din arbetsplats är vid myndighetens kontor i centrala Stockholm, men under rådande pandemi arbetar myndigheten mestadels hemifrån. Tillträde sker så snart som möjligt.

Så ansöker du

Din ansökan med ett personligt brev och cv ska vara inkommen till Vård- och omsorgsanalys senast den 8 aug 2021, märkt med dnr 4581/2021. Du söker tjänsten genom att skicka din ansökan till registrator@vardanalys.se.

Kontakt

Stabschef/chefsjurist Catarina Eklundh Ahlgren, e-post: catarina.eklundh-ahlgren@vardanalys.se.