Händer som håller i pilar.

Om rollen

Som utredare leder du och arbetar i huvudsak i utredningar som syftar till att förbättra kvaliteten och effektiviteten inom hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten. Arbetet har strategisk karaktär och ska generera policyrelevanta beslutsunderlag till regeringen och andra beslutsfattare inom sektorn. I rollen som utredare arbetar du med att generera idéer, att utforma utrednings- och analysarbetet, datainsamling, analys, rapportförfattande och kommunikation. Vi arbetar både med regeringsuppdrag och med utvärderingar som vi själva initierat.

Som utredare kommer du främst att arbeta som projektledare där du driver teambaserade projekt hela vägen från projektidé och studiedesign till kommunikation. Förutom att driva och leda projektet framåt deltar du aktivt och operativt i datainsamling, analys och rapportförfattande. Du förväntas även bidra till omvärldsanalys och verksamhets­utveckling.

För att lyckas i rollen

Som person är du analytisk, kvalitetsmedveten och ansvarstagande. Vårt arbetssätt förutsätter att du har en god samarbetsförmåga, att du kan sätta dig in i nya uppgifter och sakområden snabbt och hantera flera pågående arbetsuppgifter samtidigt. Rollen förutsätter också att du är initiativrik och utvecklingsinriktad och att du kan arbeta med komplexa uppdrag på ett kommunikativt sätt. Vi värdesätter därför flexibilitet, öppenhet och god planeringsförmåga. I arbetet förväntas du rapportera med hög kvalitet inom givna tidsramar.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • en avslutad och för arbetsuppgiften relevant akademisk examen
  • minst fem års arbetslivserfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete på välfärdsområdet utifrån samhällsvetenskapliga metoder, inom eller på uppdrag av offentlig sektor
  • goda kunskaper i utrednings- och utvärderingsmetod och erfarenhet av att hantera både kvalitativa och kvantitativa underlag
  • god kunskap om styrning av offentlig sektor och god förståelse för vad det innebär att ta fram underlag för beslutsfattande på nationell nivå
  • mycket god förmåga att pedagogiskt och tydligt presentera utredningsmaterial både skriftligt och muntligt
  • erfarenhet av att samarbeta i projektform med andra professioner och med annan utbildningsbakgrund.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av utrednings- och analysarbete i en kunskapsintensiv organisation inom områdena hälso- och sjukvård, tandvård eller socialtjänst
  • erfarenhet av att leda teambaserat utrednings- och analysprojekt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda?

Vi erbjuder dig en kreativ och stimulerande miljö med trevliga och engagerade kollegor, där olika professioner samarbetar för att bidra till utvecklingen av några av framtidens viktigaste välfärdsfrågor. Vi sitter i ljusa och fina lokaler i centrala Stockholm. Vi erbjuder möjlighet till regelmässigt distansarbete och friskvård på arbetstid samt generöst friskvårdsbidrag.

Anställningen är tills vidare med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad i Stockholm och avser heltid.

Så ansöker du

Vi ser fram emot att få din ansökan med cv och ett personligt brev så snart som möjligt, men senast den 31 maj 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Din ansökan ska vara märkt med diarienummer 119/2022. Du söker tjänsten genom att skicka din ansökan till e-postadress registrator@vardanalys.se.

Inför rekryteringsarbetet har Vård- och omsorgsanalys tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Om du har frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Marianne Svensson, projektdirektör, tfn 08–690 41 40, marianne.svensson@vardanalys.se.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Rebecca Wadell, hr-ansvarig, 08–690 41 04.

Fackliga kontaktpersoner för Saco är Eva Hagbjer, utredare, 08–690 41 37.