Om rollen

Som analytiker arbetar du i olika projekt som ska generera policyrelevanta beslutsunderlag om förbättringar av hälso- och sjukvården, tandvården eller socialtjänsten till regeringen och andra beslutsfattare inom sektorn. Projekten kan till exempel handla om att jämföra vårdens kvalitet och tillgänglighet i olika delar av landet och mellan socioekonomiska grupper eller utvärdera regeringens satsningar inom olika områden. Du ingår i en projektgrupp och rapporterar till en projektledare. Dina arbetsuppgifter spänner över en stor bredd. De innebär exempelvis att söka och sammanställa litteratur, genomföra datainsamling genom enkäter och statistik, analysera resultat, planera och genomföra intervjuer, strukturera och analysera frågeställningar samt skriva rapporttext.

Vem är du?

Vi söker dig som är i ett tidigt skede i karriären men har minst akademisk utbildning på master/magisternivå eller motsvarande inom nationalekonomi, hälsoekonomi, statistik, statsvetenskap, sociologi eller motsvarande. Du har goda kunskaper i utrednings- och utvärderingsmetod och erfarenhet av kvantitativa och/eller kvalitativa metoder.

Du är en skicklig skribent som pedagogiskt och tydligt presenterar utredningsmaterialet och har god muntlig kommunikationsförmåga. I arbetet förväntas du rapportera med hög kvalitet inom givna tidsramar. Som person är du analytisk, ansvarstagande och resultatinriktad. Du ska kunna sätta dig in i nya uppgifter snabbt och arbeta med flera uppgifter parallellt. Vi värdesätter flexibilitet, öppenhet och planeringsförmåga och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är meriterande om du har betyget Väl godkänd på en avslutad master- eller magisteruppsats inom ovanstående områden samt erfarenhet av analyser inom Vård- och omsorgsanalys områden.

Vad kan vi erbjuda?

Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö där resultatet av ditt arbete kommer att uppmärksammas och bidra till utvecklingen av vård- och omsorgssektorn. Vi erbjuder också intern och extern kompetensutveckling och för rätt person finns goda möjligheter för en professionell vidareutveckling. Anställningarna är visstidsanställningar om 12 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsterna är placerade i Stockholm och avser heltid. Tillträde sker snarast.

Så ansöker du

Din ansökan med cv och ett personligt brev ska vara inkommen till Vård- och omsorgsanalys senast den 16 augusti 2021 märkt med diarienummer 4600/2021. Skicka din ansökan till e-postadress registrator@vardanalys.se. Vi ber dig att skicka med en kopia av din magister/masteruppsats, alternativt en länk där vi kan ladda ned den. Betyg och eventuella övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Myndigheten för vård- och omsorgsanalys tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Joakim Ramsberg, projektdirektör, e-post joakim.ramsberg@vardanays.se

Marianne Svensson, projektdirektör, e-post marianne.svensson@vardanalys.se