Vi söker en kommunikationsansvarig.

Om rollen

Som kommunikationsansvarig hjälper du oss att nå ut till våra målgrupper med den kunskap vi tar fram om hälso- och sjukvården, tandvården och social­tjänsten. Du arbetar såväl strategiskt som operativt.

Du leder ett team med två drivna och engagerade kommunikatörer. Tillsammans med dem arbetar du operativt med våra publika­tioner, vår webbplats, sociala medier, seminarier, webbinarier och media. Du tar fram kommunikationsplaner, pressmed­delanden och annat kommunikationsmaterial för olika analysprojekt tillsammans med våra utredare och analytiker. Andra vanliga arbetsuppgifter är budgetarbete, upp­handlingar och kontakter med leverantörer.

Som kommunikationsansvarig ansvarar du för att planera, budgetera, genomföra, samordna och följa upp myndighetens kommunikations­verksamhet i nära dialog med myndighetens ledning. Du arbetar proaktivt och utvecklar myndighetens kommunikationsstrategi tillsammans med ledningen. Du målgruppsanpassar och utvecklar kontinuerligt vår kommunikation för att nå fram med vår kunskap till dem som har nytta av den. Du är också myndig­hetens press- och mediekontakt. Du utgör ett kommunikations­­­­stöd till våra chefer och med­arbetare, och coachar dem i deras utåtriktade arbete. Du stöttar även ledningen i den interna kom­munikationen.

Du är placerad på staben och rapporterar till stabschefen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har

 • högskoleutbildning inom kommunikation och medier eller annan utbildning som jämte praktisk erfarenhet bedöms likvärdig
 • flerårig erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
 • god kunskap om krav och förväntningar på myndigheters digitala kommunikation
 • erfarenhet av att kommunicera komplexa resultat från kunskaps­organisationer, till exempel inom analysverksamhet eller forskning
 • flerårig erfarenhet av press- och mediearbete
 • erfarenhet av projektledning.

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet från offentlig verksamhet
 • erfarenhet från vård- och omsorgssektorn eller av arbete med välfärdsfrågor
 • erfarenhet av arbete med verksamhetsplanering, budgetering och uppföljning
 • erfarenhet som beställare med kravställning gentemot leverantörer på kommunikationsområdet
 • kunskap om och erfarenhet av arbete med internkommunikation.

För att lyckas i rollen

Du är en engagerad person med ett stort intresse för välfärdsfrågor, och som vill arbeta brett med kommunikation i en mindre organisation där man jobbar nära tillsammans och hjälps åt. Du drivs av att utveckla både extern och intern kommunikation. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, och lätt för att formulera relevanta budskap. Du delar gärna med dig av dina erfarenheter, kunskaper och idéer. Du har god förmåga att växla mellan strategiskt och operativt arbete.

Som person är du prestigelös, flexibel och lösningsorienterad och kan balansera olika behov i organisationen. Du tycker om att samarbeta, och har lätt för att skapa och bibehålla förtroende­fulla relationer både internt och externt. Du är lyhörd, prestigelös och trygg i dig själv, och bidrar till att skapa en tillitsfull och öppen kultur. Du har god förmåga att skapa välfungerande team.

Du har en välutvecklad strategisk och analytisk förmåga, arbetar strukturerat och levererar med hög kvalitet på utsatt tid. Du trivs med att arbeta med flera saker samtidigt och växla mellan planerat och händelsestyrt arbete.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda?

Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö där resultatet av ditt arbete kommer att uppmärksammas och bidra till utvecklingen av vård- och omsorgs­sektorn. Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders prov­anställning. Tjänsten är placerad i Stockholm och avser heltid. Vi erbjuder möjlighet till regelbundet distansarbete. Tillträde snarast.

Så ansöker du

Din ansökan med cv och ett personligt brev ska vara inkommen till Vård- och omsorgsanalys senast den 5 februari 2023, märkt med diarienummer 0286/2022. Skicka din ansökan till e-postadress registrator@vardanalys.se.

Inför rekryteringsarbetet har Vård- och omsorgsanalys tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Om du har frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Catarina Eklundh Ahlgren, stabschef, tfn 08–690 41 62.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Rebecca Wadell, hr-ansvarig, tfn 08–690 41 04.

Fackliga kontaktpersoner för Saco är Eva Hagbjer, utredare, tfn 08–690 41 37 och Linda Hörnqvist, utredare, tfn 08–690 41 57.