Vi söker analytiker med samhällsvetenskaplig inriktning

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys uppgift är att följa upp och analysera hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. Myndigheten tar fram policyrelevanta kunskapsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare rörande hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens funktionssätt och styrning. Vi söker nu analytiker som vill vara med och driva analysprojekt som ska bidra till hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens utveckling.

Om rollen

Som analytiker arbetar du i olika projekt som ska generera policyrelevanta beslutsunderlag om förbättringar av hälso- och sjukvården, tandvården eller socialtjänsten till regeringen och andra beslutsfattare inom sektorn. Projekten kan till exempel handla om att jämföra vårdens kvalitet och tillgänglighet i olika delar av landet och mellan socioekonomiska grupper eller utvärdera regeringens satsningar inom olika områden. Du ingår i en projektgrupp och rapporterar till en projektledare. Dina arbetsuppgifter spänner över en stor bredd. De innebär exempelvis att söka och sammanställa litteratur, genomföra datainsamling av enkäter och analysera resultaten, planera och genomföra intervjuer, strukturera och analysera frågeställningar samt skriva rapporttext.

Vem är du?

Vi söker dig som är i ett tidigt skede i karriären men har minst akademisk utbildning på master-/magisternivå eller motsvarande inom nationalekonomi, hälsoekonomi, statistik, statsvetenskap, sociologi eller motsvarande. Du har goda kunskaper i utrednings- och utvärderingsmetod och erfarenhet av kvantitativa och/eller kvalitativa metoder.

Du är en skicklig skribent som pedagogiskt och tydligt presenterar utredningsmaterialet och har god muntlig kommunikationsförmåga. I arbetet förväntas du rapportera med hög kvalitet inom givna tidsramar. Som person är du analytisk, ansvarstagande och resultatinriktad. Du ska kunna sätta dig in i nya uppgifter snabbt och arbeta med flera uppgifter parallellt. Vi värdesätter flexibilitet, öppenhet och planeringsförmåga och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet av analyser inom Vårdanalys områden.

Vad kan vi erbjuda?

Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö där resultatet av ditt arbete kommer att uppmärksammas och bidra till utvecklingen av vård- och omsorgssektorn. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provtjänstgöring. Tjänsten är placerad i Stockholm och avser heltid. Tillträde snarast.

Så ansöker du

Din ansökan med cv och ett personligt brev ska vara inkommen till Vårdanalys senast den 19 februari 2020 märkt med diarienummer 4059/2020. Skicka din ansökan till e-postadress registrator@vardanalys.se. Betyg och eventuella övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Vårdanalys tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Nils Janlöv, projektdirektör, e-post nils.janlov@vardanalys.se

Cecilia Stenbjörn, analyschef, e-post cecilia.stenbjorn@vardanalys.se

Dela sidan