Myndigheten för vård- och omsorgsanalys söker utredare för 12 månaders visstidsanställning

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys uppgift är att följa upp och analysera hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. Myndigheten ska bidra med policyrelevanta kunskapsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare rörande hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens funktionssätt och styrning. Vi söker nu utredare som vill vara med och driva analysprojekt som ska bidra till hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens utveckling.

Jean-Luc af Geijerstam och två medarbetare

Om rollen

Som utredare på Vårdanalys leder och arbetar du i projekt som syftar till att förbättra kvaliteten och effektiviteten inom hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten. Projekten har strategisk karaktär och ska generera policyrelevanta beslutsunderlag till regeringen och andra beslutsfattare inom sektorn. I rollen som utredare arbetar du med att utforma analysprojekt, datainsamling, analys, rapportförfattande och kommunikation. Projekten kan till exempel handla om att jämföra vårdens kvalitet och tillgänglighet i olika delar av landet och mellan socioekonomiska grupper eller utvärdera regeringens satsningar inom olika områden med syftet att få underlag för beslut om förbättringar av hälso- och sjukvården, tandvården eller socialtjänsten. I rollen som utredare kan du både arbeta som projektledare med att driva projekt hela vägen från studiedesign till kommunikation och som delprojektledare eller projektmedarbetare med ansvar för en del av ett analysprojekt. Utöver att arbeta med myndighetens kärnverksamhet förväntas du bidra till myndighetens omvärldsbevakning.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning på master-/magisternivå eller motsvarande inom nationalekonomi, hälsoekonomi, statistik, statsvetenskap, sociologi eller motsvarande,
  • minst tre års erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete på välfärdsområdet, inom eller på uppdrag av offentlig sektor,
  • goda kunskaper i utrednings- och utvärderingsmetod och erfarenhet av både kvalitativa och kvantitativa metoder,
  • erfarenhet av att bearbeta, analysera och presentera statistiskt material.

 

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av analysarbete inom områdena hälso- och sjukvård, tandvård eller socialtjänst
  • erfarenhet av att leda utrednings- och analysprojekt
  • avslutad forskarutbildning inom ovan nämnda akademiska ämnen.

 

Du är en skicklig skribent som pedagogiskt och tydligt presenterar statistiska analyser och statistiskt material och har god muntlig kommunikationsförmåga.

I arbetet förväntas du rapportera med hög kvalitet inom givna tidsramar. Som person är du analytisk, ansvarstagande och resultatinriktad. Du ska kunna sätta dig in i nya uppgifter snabbt. Vi värdesätter flexibilitet, öppenhet och planeringsförmåga och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda?

På Myndigheten för vård- och omsorgsanalys får du möjlighet att arbeta med frågor som berör alla – vi arbetar med att ta fram policyrelevant beslutsunderlag kring några av framtidens viktigaste välfärdsfrågor. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö där resultatet av ditt arbete kommer att uppmärksammas och lämna ett stort bidrag till utvecklingen av vård- och omsorgssektorn. Vi erbjuder intern och extern kompetensutveckling och för rätt person finns goda möjligheter för en professionell vidareutveckling. Anställningen är en visstidsanställning om 12 månader med möjlighet till förlängning. Den är placerad i Stockholm och avser heltid.

 

Så ansöker du

Din ansökan med cv och ett personligt brev ska vara inkommen till Vårdanalys senast den 7 augusti 2019 märkt med diarienummer 3869/2019. Du kan söka tjänsten genom att skicka din ansökan till e-postadress registrator@vardanalys.se. Betyg och eventuella övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Vårdanalys tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Hanna Sjöberg, projektdirektör, hanna.sjoberg@vardanalys.se

Dela sidan