Myndigheten för vård- och omsorgsanalys söker projektdirektör

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys uppgift är att följa upp och analysera hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. Myndigheten tar fram policyrelevanta kunskapsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare rörande hälso- och sjukvårdens, tandvårdens och socialtjänstens funktionssätt och styrning. Vi bildades 2011 och idag arbetar cirka 45 personer på myndigheten. Vi söker nu en projektdirektör (enhetschef) till en av våra analysenheter.

Vårdanalys generaldirektör Jean-Luc af Geijerstam och två medarbetare i en korridor

Om rollen

Som projektdirektör är du chef för en av de tre analysenheterna på myndigheten. Du har både en strategisk och operativ roll, för myndigheten som helhet och för din enhet.

Tillsammans med övriga enhetschefer och analyschefen utvecklar och planerar du myndighetens analysverksamhet. Du arbetar också med myndighetens utåtriktade arbete, exempelvis genom dina kontakter med beslutsfattare och kommunikation av resultaten av våra projekt. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och bidrar i myndighetens övergripande strategiska arbete.

Du har ansvar för din enhets bidrag till myndigheten såväl vad gäller de projekt som enheten ansvarar för, som i det gemensamma strategiska arbetet. Du planerar, verkställer och följer upp arbetet inom enhetens ansvarsområde och har personal- och budgetansvar för den. En del av arbetet handlar om att under utredningsarbetets gång ge stöd till medarbetarna, från studiedesign till slutfas med kommunikation. Du förväntas aktivt bidra i kvalitetssäkringen av rapporter och annat underlag inför föredragning till myndighetens styrelse. Du bidrar också med omvärldsanalys och idéer till nya projekt.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet från en ledarroll med personalansvar. Du har lång erfarenhet av att på ett coachande sätt leda och entusiasmera kvalificerade medarbetare. Du har också gedigen egen erfarenhet av analys- och utredningsarbete och god metodkunskap med vana av att hantera både kvalitativa och kvantitativa underlag. Du har i tidigare arbete kvalitetssäkrat utrednings- och analysarbete. Vi vill att du har god kunskap om hälso- och sjukvårdssektorn och/eller socialtjänsten.

Du ska ha god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga. Du har en mycket välutvecklad strategisk och analytisk förmåga, kan arbeta strukturerat i en kreativ miljö och levererar i tid med god kvalitet. Vi vill också att du har ett brett samhällsintresse och är intresserad av omvärldsbevakning. Du har relevant akademisk utbildning för tjänsten. Vi ser det som meriterande om du har forskarutbildning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du prestigelös och kan balansera olika behov i organisationen. Samarbetsförmåga och kvalitetsmedvetenhet är egenskaper som behövs för att lyckas väl i rollen. Du ska också ha god förmåga att växa mellan strategiskt arbete och operativt arbete. Vidare värdesätter vi att du är flexibel och lösningsorienterad.

Vad kan vi erbjuda?

På Myndigheten för vård- och omsorgsanalys får du möjlighet att arbeta med frågor som berör alla – vi arbetar med att ta fram policyrelevanta beslutsunderlag kring några av framtidens viktigaste välfärdsfrågor. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö där resultatet av ditt arbete kommer att uppmärksammas och lämna ett stort bidrag till utvecklingen av hälso- och sjukvård, tandvård och socialtjänst.

Vi erbjuder intern och extern kompetensutveckling. Anställningen är en tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provtjänstgöring. Du tilldelas vid tillträdet ett treårigt chefsförordnande som projektdirektör (på myndigheten benämns enhetscheferna projektdirektör) med möjlighet till förlängning. Din grundanställning är senior utredare vid myndigheten. Om chefsförordnandet efter tre år inte förlängs går du in i grundanställningen som senior utredare. Tjänsten är placerad i Stockholm och avser heltid.

Så ansöker du

Du är välkommen med din ansökan senast den 17 december 2019, märkt med 3980/2019. Du kan söka tjänsten genom att skicka din ansökan till e-postadress: registrator@vardanalys.se. Betyg och eventuella övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

Inför rekryteringsarbetet har Vårdanalys tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Analyschef Cecilia Stenbjörn tfn. 08-690 41 31, cecilia.stenbjorn@vardanalys.se

Dela sidan