Vi samlar inte in några personuppgifter eller din dators IP-nummer. Den data som vi sparar används aldrig i kommersiellt syfte och sprids inte heller till utomstående parter.

Du kan själv välja om du vill acceptera kakor eller inte. Vill du inte ta emot dem kan du stänga av användandet av kakor i din webbläsare. Du kan också radera redan satta kakor. Väljer du att stänga av kakor kan lyssnafunktionen fungera sämre, men du kan fortfarande använda den.

Vad säger lagen?

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska den som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen skapar kakor, vad dessa används till och hur användning av kakor kan nekas. Enligt gällande bestämmelser för kakor ska besökaren lämna sitt samtycke till att kakor används.

Kakor som används på vardanalys.se

Nödvändiga kakor

 • Kakan PHPSESSID är en nödvändig sessionskaka som används av vardanalys.se för webbplatsens funktionalitet. Den används den för att identifiera en session mellan klient och webbserver. Kakan försvinner när du stänger webbläsaren.
 • Kakan __cf_bm är en tredjepartskaka som sätts av .myfonts.net. Kakan används för att särskilja mellan besök på webbplatsen som genererats av botar respektive människor. Kakan tas bort efter 30 minuter.

Kakor som används av lyssnafunktionen

Om du väljer att få en sida eller ett dokument uppläst med lyssnafunktionen sätts olika typer av kakor. Syftet med kakorna är att uppläsningen ska ge användarna ett så bra stöd som möjligt. Du kan blockera kakor helt i din webbläsare och fortfarande använda lyssnafunktionen, men inställningar sparas inte, du behöver klicka på lyssnaknappen på varje sida och det tar lite längre tid för ljudet att starta.

 • Om du väljer att få en sida uppläst sparar verktyget ReadSpeaker webReader två kakor:
  • _rspkrLoadCore. Kakan gör att ljudet blir uppläst snabbare på nästa webbsida. Kakan tas bort när du stänger webbläsaren.
  • ReadSpeakerSettings. Kakan sparar de inställningar som du gör i spelaren, till exempel läshastighet. Kakan tas bort inom fem dagar.
 • Om du väljer att få ett dokument uppläst sparar verktyget ReadSpeaker docReader två kakor som försvinner efter 30 dagar:
  • dcrjobnames. Kakan innehåller en krypterad version av dokumentets url och sidnumret på den senast visade sidan.
  • dcrssettings. Kakan sparar information om inställningar som du gör, till exempel läshastighet och teckenstorlek.

Kakor för att visa filmer via Youtube

Några av våra sidor visar innehåll från Youtube och kakor sätts om du väljer att spela innehållet.