Om webbplatsen

Webbplatsen har utvecklats utifrån ett tillgänglighetsperspektiv. Vårdanalys använder även tjänsten ReadIT som är ett hjälpmedel för alla personer som vill men har svårt för eller inte kan läsa text på webbsidor.

Texter på webbplatsen

Texterna på webbplatsen tas fram av myndighetens utredare i samråd med kommunikationsenheten. Utredarna skriver texterna inom sitt uppdrag för Vårdanalys och har som statsanställda inga personliga eller finansiella kopplingar som skulle kunna påverka innehållet på webbplatsen och myndighetens saklighet och opartiskhet.

Stöd i läsningen

På vår webbplats kan du välja att få hela eller delar av texten uppläst genom att markera den. Håll muspekaren över texten och klicka på playknappen i pratbubblan.

En verktygspanel och en popup-meny finns i toppmenyn under texten ”Lyssna”.

Standarder

Vi har strävat efter att bygga vår webbplats i enlighet med de internationella riktlinjer för tillgänglighet som beskrivs i W3C:s dokument Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)  2.0. För innehållet använder vi HTML5 och presentationen styrs via Cascading Style Sheets (CSS) 2.1 samt delar av CSS 3.

Webbläsare

Webbplatsen fungerar i alla vanliga webbläsare som följer ovan nämnda standarder. Information går att läsa även med äldre webbläsare men då utan formgivningen.

Bildrättigheter

På webbplatsen har vi olika typer av bilder och rättigheterna till bilderna skiljer sig åt:

  • Alla bilder är upphovsrättsligt skyddat material.
  • Pressbilderna är fria att publicera i nyhetssammanhang men inte i kommersiellt syfte utan Vårdanalys godkännande.
  • Bilder av diagram och tabeller som bygger på vår egen statistik är fria att använda. Ange Vårdanalys som källa.

Rapportera fel eller lämna synpunkter på webbplatsen

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår webbplats. Dina synpunkter är välkomna! Hör gärna av dig till kommunikationsenheten om du har frågor om webbplatsen, synpunkter, tips eller om det är något du saknar: info@vardanalys.se

Dela sidan