Fredrik Strelert står lutad mot en gröngul vägg med Vård- och omsorgsanalys logotyp.

Hej Fredrik! Varför ville du praktisera hos oss?

– Dels för att jag ville fördjupa mig inom styrningen av vården och omsorgen, dels för att jag ville testa på arbetet som utredare och få möjligheten att vara med och ta fram en rapport.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har studerat masterprogrammet i statsvetenskap med inriktning mot offentlig politik och organisation på Stockholms universitet. Därutöver har jag jobbat som politiskt sakkunnig i Regeringskansliet och politisk sekreterare i Region Stockholm.

Vad har du fått göra under din praktik?

– Jag har framför allt varit med i framtagandet av en rapport om socialtjänstens arbete med hedersrelaterat våld och förtryck. Jag har haft förmånen att vara med i projektet från en tidig punkt och nästan hela vägen fram till att rapporten är klar. Praktiken har inkluderat allt från genomförande av intervjuer, framskrivande av resultat, analys och slutsatser samt externa och interna presentationer. Jag har ingått i ett team som jobbat med två parallella rapporter och har fått möjligheten att bidra och vara en integrerad del av teamet.

Vad har varit roligast?

– Svårt att välja för allt har varit så kul! Det har varit otroligt intressant att få lära sig mer om socialtjänstens arbete mot våld och alla andra områden som myndigheten arbetar med. Det har också varit väldigt spännande att få lära sig hantverket kring att genomföra intervjustudier och skriva en rapport. Sist men inte minst har det varit väldigt kul att praktisera i ett team med mycket kunniga och trevliga kollegor!

Vart tar du vägen härnäst?

– Till hösten börjar jag jobba som borgarrådssekreterare i Stockholms stad och ska då jobba med bland annat skolfrågor.