Seminarier

Utsmyckningsbild seminariet Digitalt för alla?

Digitalt för alla?

Så får vi digital innovation i vård och omsorg att möta patienter och brukare

Alla är överens om att det är nödvändigt att utnyttja digital teknik och digitala stöd bättre i vården och omsorgen. Men varför går det så långsamt? Och hur möter samhället vårdgivarnas, patienternas och brukarnas förväntningar och krav på digitala verktyg? Myndigheten för vård- och omsorgsanalys bjuder in till ett seminarium där vi delar med oss av ny fakta och kunskap och diskuterar digitaliseringen inom vård och omsorg med patienter, vårdgivare, beslutsfattare och privata aktörer. 

Datum: 19 november 2019
Tid: 10:00-14:30. Registrering och fika från 09:15
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm

Program

 • Inledning: Generaldirektören för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys Jean-Luc af Geijerstam och dagens moderator Anna Bellman.
 • Med patientens ord – digitala verktyg i praktiken: Från KOL-centrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset medverkar Ann-Christine Jansson Svantesson, KOL-patient och Monika Crona, astma- och KOL-sjuksköterska.
 • Patientdriven, patientcentrerad och patientdesignad: Möt Dana Lewis, diabetespatient och digital innovatör. Skapare av “The Do-It-Yourself Pancreas System”. Presentationen sker på engelska.
 • Rapporten Gränslösa möjligheter, gränslösa utmaningar? Om behovet av digitala stöd hos personal och patienter i cancervården. Johan Strömblad, Myndigheten för vård- och omsorgsanalys.
 • Minidebatt:

Eva Fernvall, styrelseordförande Inera
Jenni Nordborg, nationell samordnare för life science, Regeringskansliet
Sören Öman, utredare av den rättsliga regleringen för informationsutbyte inom och mellan hälso- och sjukvård och socialtjänst

 • Digitalt utanförskap: Jannike Tillå, kommunikations- och affärsområdeschef, Internetstiftelsen, om svenskarnas användning av digitala samhällstjänster.

LUNCH

 • Befolkningens och primärvårdsläkarnas värdering av digitala vårdbesök: Resultat ur kommande rapport. Ida Ahlin och Johan Frisk,
  Myndigheten för vård- och omsorgsanalys.
 • Paneldiskussion:

Daniel Persson, innovationschef Min Doktor
Göran Stiernstedt, särskild utredare för utredningen Styrning för en mer jämlik vård
Lise Lidbäck, Neuroförbundet
Maria Ahlmark, objektägare Region Stockholms vårdapp Alltid öppet
Jean-Luc af Geijerstam, generaldirektör för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys

 • Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman
 • Digital utveckling i socialtjänsten: Kalle Pettersson, utvecklingschef vid socialtjänsten i Helsingborg om möjligheter och utmaningar med att omsätta nya digitala lösningar i praktiken.
 • Summering av dagen. Avslutning med fika och möjlighet till mingel.

Anmälan

Sista anmälningsdag för seminariet har passerat, men du är välkommen att ställa dig på en reservlista. Kontakta i så fall info@vardanalys.se

Seminariet är kostnadsfritt.

Praktisk information

Kontakta oss

e-post: info@vardanalys.se
Telefonnummer: 08-690 41 00

Om du behöver avboka

Om du behöver avboka är vi tacksamma om du gör det senast måndag 11 november så att vi kan erbjuda platsen till någon annan. Kontakta i så fall oss på info@vardanalys.se.

Seminariet filmas

För att så många som möjligt ska kunna ta del av seminariet kommer vi att filma presentationerna på scenen och publicera filmen i Vårdanalys digitala kanaler. Publiken kommer inte att filmas, däremot kan eventuella publikfrågor att hamna på ljudupptagning. Tänk därför på att inte lämna känsliga uppgifter i samband med frågor till panelen.

Tillgänglighet i lokalen

Rullstolsramp finns där entrén är via en trappa. Det går även bra att be värdar, vakter eller annan personal om hjälp. Anpassade toaletter finns. Hörslinga finns.

Har du frågor om tillgänglighet, kontakta Nalen på telefonnummer 08-505 29 200 eller e-post info@nalen.com. Seminariet kommer att äga rum i Stora Salen.

Dela sidan