Seminarier

Utsmyckningsbild seminariet Digitalt för alla?

Digitalt för alla?

Så får vi digital innovation i vår och omsorg att möta patienter och brukare

Alla är överens om att det är nödvändigt att utnyttja digital teknik och digitala stöd bättre i vården och omsorgen. Men varför går det så långsamt? Och hur möter samhället vårdgivarnas, patienternas och brukarnas förväntningar och krav på digitala verktyg?

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys bjuder in till ett seminarium där vi delar med oss av ny fakta och kunskap och diskuterar digitaliseringen inom vård och omsorg med patienter, vårdgivare, beslutsfattare och privata aktörer. Vi berättar om resultat från våra analyser och även från vår kommande rapport om befolkningens syn på digitala vårdbesök.

Datum: 19 november 2019
Tid: 10:00-14:30. Registrering och fika från 09:15
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm
Vi bjuder på vegetarisk lunch med möjlighet att mingla.

Moderator: Anna Bellman

Anmälan

Sista anmälningsdag är 4 november. Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.
Anmäl dig här

Ur programmet

  • Vad har befolkningen för erfarenhet av, och syn på, digitala vårdbesök? Resultat från vår kommande rapport presenteras, och vi berättar även om patienters och vårdpersonals behov av digitala stöd i cancervården. Vi informerar också om pågående projekt om välfärdsteknik för äldre och personer med funktionsnedsättning, och om förskrivning av icke-medicintekniska produkter.
  • Dana Lewis, amerikansk spetspatient och innovatör delar med sig av sin kunskap. Hon blev internationellt känd efter att ha vidareutvecklat sin egen diabetesutrustning för att få bättre hälsa och ökad livskvalitet. #OpenAPS #WeAreNotWaiting
  • Kalle Pettersson, utvecklingschef på socialförvaltningen i Helsingborg, berättar om hur de har arbetat med digital utveckling för att öka tillgängligheten för brukarna, och vilka hinder och möjligheter han ser för att omsätta nya digitala lösningar i praktiken.

Praktisk information

Kontakta oss

e-post: info@vardanalys.se
Telefonnummer: 08-690 41 00

Om du behöver avboka

Om du behöver avboka är vi tacksamma om du gör det senast onsdag 13 november så att vi kan erbjuda platsen till någon annan. Kontakta i så fall oss på info@vardanalys.se.

Seminariet filmas

För att så många som möjligt ska kunna ta del av seminariet kommer vi att filma presentationerna på scenen och publicera filmen i Vårdanalys digitala kanaler. Publiken kommer inte att filmas, däremot kan eventuella publikfrågor att hamna på ljudupptagning. Tänk därför på att inte lämna känsliga uppgifter i samband med frågor till panelen.

Tillgänglighet i lokalen

Rullstolsramp finns där entrén är via en trappa. Det går även bra att be värdar, vakter eller annan personal om hjälp. Anpassade toaletter finns. Hörslinga finns.

Har du ytterligare frågor om tillgänglighet, kontakta Nalen på telefonnummer 08-505 29 200 eller e-post info@nalen.com. Seminariet kommer att äga rum i Stora Salen.

Dela sidan